فهرشت مطالب
Toggleجراحی استئوتومی زانو چیست؟
اگر برای درمان سایر آسیب های جسمانی به متخصصین برتر مراجعه کنید قطعاً پزشکان بهترین راه های درمانی را با استفاده از تجهیزات نوین در پیش گرفته تا با کمترین عوارض بتوانند مشکلات و آسیب های پیش آمده را برطرف کنند.
یکی از روش های درمانی برای بهبود آسیب های مربوط به زانو استئوتومی می باشد، در این روش متخصصان برشی را در قسمت استخوانی ایجاد کرده که می توانند با تغییر شکل دادن زانو درد را تسکین دهند و فشار وارد بر مفصل را کمتر می کنند.
زمانی که بیماران با آرتروز شدید زانو مواجه باشند ممکن است مفاصل در حد بسیار زیاد آسیب دیده و تنها راه درمان این اختلال برداشت فشار وارد بر مفصل آسیب دیده است، متخصصان برای تسکین درد و بهبود دامنه حرکتی مفصل زانو جراحی استئوتومی را انجام داده که در اغلب موارد با نتایج مثبت همراه است.
زمانی که مفصل زانو تخریب میشود به مرور زمان استخوان ها بر روی یکدیگر قرار گرفته و زمانی که فشار به این محدوده وارد میشود از آنجایی که مفصل نمی تواند از استخوان ها محافظت کند استخوان زانو از یک راستا خارج شده و به مرور زمان این فشار باعث درد در قسمت داخلی یا خارجی زانو میشود و البته سایدگی غضروف ها باعث از بین رفتن استخوان شده و در نهایت شاهد درد و سفتی زانو خواهید بود.
در چنین موقعیتی اغلب متخصصان جراحی استئوتومی را کاربردی دانسته و معتقدند که برای اغلب بیماران به ویژه کسانی که در سنین بالاتر هستند روشی مناسب خواهد بود.
مزایای جراحی استئوتومی زانو
اگر متخصصان جراحی استئوتومی را برای بهبود آسیب دیدگی های زانو مناسب بدانند قطعاً مزایای این عمل را برای بیماران شرح داده تا با آگاهی و اطمینان بیشتری در مورد این شیوه درمانی برای بهبود اقدام کنند.
از مهمترین مزایای جراحی استئوتومی باید به اصلاح تراز و آرایش زانو اشاره کرد، اگر به واسطه فشار مضاعفی که به مفصل آسیب دیده وارد میشود زانوها فرم طبیعی خود را از دست بدهند و به سمت داخل یا خارج تغییر شکل دهند پزشکان می توانند با استفاده از جراحی استئوتومی و ایجاد اصلاحات و ترمیم محل آسیب دیده وضعیت زانوها را به حالت قبل بازگردانند.
از مهمترین مزایای جراحی استئوتومی باید به افزایش طول عمر مفصل زانو اشاره کرد، متخصصان با ایجاد اصلاحات در این محدوده فشارهای مضاعف و غیر استاندارد را از روی مفاصل برداشته و قطعاً به این واسطه زانو عملکرد بهتری خواهد داشت.
یکی دیگر از مزایای جراحی استئوتومی این است که متخصصان شرایط را به گونه ای فراهم می کنند که فشار وارد بر قسمت آسیب دیده کمتر شده و فشار بر قسمت سالم تر وارد میشود، البته این شرایط به گونه ای فراهم میشود که هرگونه فشار مضاعف به طور کامل برطرف شود و متخصصان ضمن ترمیم قسمت های آسیب دیده می توانند از بخش های سالم نیز به درستی محافظت کنند.
حتما شما هم شنیده اید که با از بین رفتن مفصل زانو متخصصان جهت تعویض آن به طور کامل اقدام می کنند اما زمانی که جراحی استئوتومی انجام میشود متخصصان هدف خود را بهبود اوضاع و ترمیم مفصل اصلی قرار می دهند و سعی دارند با به تاخیر انداختن جراحی تعویض مفصل زانو شرایط را برای درمان بیماران فراهم کنند.
چه کسانی کاندیدای انجام جراحی استئوتومی زانو هستند؟
زمانی که صحبت از آسیب دیدگی های شدید و وسیع مفصل زانو میشود افراد سعی دارند در مورد سایر روش های درمانی تحقیقات لازم را انجام دهند، اما در این زمینه متخصصان می توانند به خوبی شما را راهنمایی کرده و نسبت به سایر فرایندهای درمانی آگاهی لازم را به شما خواهند داد.
متخصصان بر این باورند که جراحی استئوتومی زانو یک فرایند موثر برای درمان زانوی پرانتزی می باشد، البته این اختلال زمانی اتفاق می افتد که مفاصل از بین رفته و فشار مستقیماً بر استخوان ها وارد میشود.
اما به خاطر داشته باشید که این جراحی عموماً برای کسانی مناسب است که اندام لاغر دارند، افزایش وزن و چاقی برای افراد محدودیت جدی به شمار آمده و گزینه مناسبی برای جراحی استئوتومی نخواهند بود.
نکته دیگری که متخصصان پیش از جراحی استئوتومی به آن توجه می کنند سن افراد و البته آناتومی بدن است، اگر آناتومی بدن با این جراحی سازگاری داشته باشد افراد کاندیدای مناسبی برای استئوتومی هستند و عموماً این جراحی برای افراد زیر ۶۰ سال نتایج بهتری به همراه دارد.
اگر متخصصان متوجه شوند که بیماران سایش زانو را تنها در یک سمت تجربه کرده و کشک زانو کاملاً سالم است می توانند جراحی استئوتومی را نیز انجام دهند، به خاطر داشته باشید که بیماران برای این عمل حداقل باید بتوانند زانوی خود را به آسانی خم کرده و صاف کنند و متخصصان معتقدند که اگر زانو در حد ۹۰ درجه تحرک داشته باشد این افراد کاندیدای مناسبی برای جراحی خواهند بود.
پیش از جراحی استئوتومی متخصصان وضعیت جسمانی بیماران را ارزیابی می کنند، اگر افراد با بیماری آرتریت روماتوئید مواجه باشند و سایر بیماری های روماتیسمی را تجربه کرده باشند نمی توانند جراحی استئوتومی زانو را انجام دهند.
مراقبت های قبل از جراحی استئوتومی
اگر متخصصان جراحی استئوتومی را برای بیماران مناسب بدانند قبل از این جراحی اقداماتی را انجام می دهند که هر کدام از آنها اهمیت ویژه ای داشته و با حساسیت زیاد این فرایند سپری میشود.
قبل از عمل باید انواع آزمایشات قلبی را انجام داده تا پزشک از حضور بیماری های قلبی پنهان مطلع شود، به خاطر داشته باشید که سوابق پزشکی بیماران می تواند اطلاعات خوبی به پزشک داده و تمامی داروهای مصرفی را باید به متخصصان اعلام کنید.
متخصصان برای کاهش ریسک عفونت بعد از جراحی تمامی بیماری های عفونی را در بدن بررسی کرده و این فرایند مستلزم انجام آزمایشات تخصصی خواهد بود، در صورت نیاز پزشک به واسطه رادیوگرافی می تواند تصاویری از بخش های مختلف زانو دریافت کرده و محل آسیب دیده را به طور دقیق تر بررسی خواهند کرد.
مراقبت های بعد از جراحی استئوتومی زانو
بعد از انجام این جراحی ترمیمی نیاز است که مراقبت های گفته شده توسط پزشک را با حساسیت زیاد انجام دهید و با تزریق داروی مسکن شرایط را برای بیماران آسان تر خواهند کرد.
اما پس از ترخیص از بیمارستان مهم است که داروها را به طور منظم مصرف کنید و انواع مسکن های خوراکی که برای کاهش درد تجویز میشود را در زمان مناسب مصرف کنید، با این کار هرگز دردهای بعد از جراحی را متحمل نخواهید شد.
قطعاً بعد از جراحی زخمی را در ناحیه زانو خواهید داشت با تمیز نگه داشتن زخم و خشک کردن آن به طور مرتب از عفونت محل مورد نظر خودداری کرده و باید پانسمان را در زمان مشخص شده تعویض کنید.
بعد جراحی استئوتومی زانو نباید به هیچ عنوان پا به صورت آویزان قرار بگیرد، مهم است که حتماً هنگام نشستن یک بالشت کوچک را در زیر زانوها قرار داده تا مبادا فشار مضاعف و بخش ترمیمی وارد شود.
مراقب باشید که بعد از جراحی نمی توانید مدت زمان زیادی را ایستاده و یا زانو را به طور مرتب خم و راست کنید، مهم است که بعد از جراحی مدت بیشتری را به استراحت اختصاص داده و برای راه رفتن تنها در مواقع ضروری از واکر استفاده نمایید.
بعد از جراحی زانو همه افراد موظف به استفاده از بریس هستند و تنها می توانید هنگام حمام کردن و تمرین درمانی آن را برای مدت محدود باز کنند، به یاد داشته باشید که برای انجام سایر فعالیت های شخصی بهتر است که از دیگران کمک دریافت کرده و حدوداً تا دو ماه انجام رانندگی برای بیماران ممنوع است.
آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟
برای رأی دهی روی ستارهها کلیک کنید.
میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0
هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!