فهرشت مطالب
Toggleفیبرومیالژیا نوعی بیماری های مزمن است که عموماً با درد شدید در عضلات اتفاق می افتد، البته این درد به دلیل سفت تر شدن و نازکی ماهیچه ها اتفاق افتاده و زمانی که تاندوم ها و مفاصل به واسطه این بیماری دچار اختلال و نقص میشوند درد زیادی را در بخش های مختلف بدن متحمل خواهید شد.
فیبرومیالژیا از آن دسته بیماری هایی است که کمتر در مورد آن اطلاع رسانی میشود اما باید بدانید که علائم نامعقول جسمانی از جمله خستگی های مزمن، اضطراب و افسردگی بی دلیل و اختلالات شدید در عملکرد روده می تواند از علائم بیماری فیبرومیالژیا باشد.
بیماری فیبرومیالژیا در بین زنان شایع تر از مردان است و بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا بانوانی هستند که در سنین جوانی قرار گرفته و ممکن است برهم خوردن تعادل هورمون ها عاملی برای این عارضه باشد.
تا به امروز تحقیقات گسترده ای در مورد بیماری فیبرومیالژیا انجام شده است، اما تاکنون محققان هیچ دلیل قطعی برای پدیدار شدن این بیماری پیدا نکرده و آن را اغلب به سایر بیماری های زمینه ای نسبت می دهند.
اغلب متخصصان بر این باورند که بیماری فیبرومیالژیا می تواند نتیجه استرس های فیزیکی و عاطفی باشد و زمانی که افراد با یک اتفاق ناخوشایند مواجه میشوند ممکن است سیگنال های درد را تحریک کرده و این مسئله به مرور زمان باعث پدیدار شدن بیماری فیبرومیالژیا خواهد شد.
علائم و نشانه های فیبرومیالژیا
مهمترین نشانه بیماری فیبرومیالژیا درد است، به گونه ای که افراد مبتلا به این عارضه آستانه درد بسیار پایینی داشته و این دردها برای مدت زمان طولانی با آنها همراه خواهد بود.
این دردها اغلب در ناحیه گردن، شانه ها، بازو و قسمت بالایی پشت و حتی قفسه سینه حس میشود اما هنگام تشدید این دردها حالتی مانند تیر کشیدن در بخش های مختلف بدن به وجود می آید و درد در عمق ماهیچه ها نیز حس میشود.
نکته مهم و البته جالب در مورد علائم بیماری فیبرومیالژیا این است که با تغییر موقعیت افراد این دردها نیز تشدید میشود، به عنوان مثال قرار گرفتن در برابر صدای بلند، آب و هوای نامساعد و همچنین مواجه با فشارهای عاطفی شدید باعث تشدید این علائم شده و درد ایجاد شده باعث کاهش خونرسانی به قسمت هایی از مغز میشود و افراد این دردها را برای ساعات طولانی و حتی روزهای پی در پی متحمل خواهند شد.
زمانی که صحبت از علائم بیماری فیبرومیالژیا در زنان میشود اغلب بانوان مبتلا به این آسیب میگرن های شدید را تجربه می کنند و البته ممکن است دوره های قاعدگی را به صورت دردناک و طولانی سپری کنند، همچنین درد هنگام رابطه جنسی برای این افراد وجود دارد و به مرور زمان شاهد ایجاد سندروم پای بی قرار خواهند بود.
همچنین مهم است بدانید که عملکرد نامناسب روده و مثانه و تحریک پذیر شدن آنها از نشانه های بیماری فیبرومیالژیا است، همچنین اگر به صدای بلند و یا نور زیاد حساسیت و واکنش شدید نشان می دهید می تواند از نشانه های مهم فیبرومیالژیا باشد.
گاهی اوقات در پی ابتلا به بیماری فیبرومیالژیا افراد مشکلات شناختی را تجربه می کنند به خاطر داشته باشید که این مسئله با کیفیت خواب افراد نیز ارتباط داشته و به مرور زمان شاهد از دست رفتن حافظه کوتاه مدت خواهند بود.
همچنین ممکن است افراد به صورت ناآگاه اشیا را در جای اشتباه قرار داده و به راحتی دچار حواس پرتی میشوند.
پس از ابتلا به بیماری فیبرومیالژیا حالاتی همچون فراموش کردن برنامه ها و مکالمات سخت نیز پدیدار میشود افراد در یادآوری اطلاعات جدید ناتوان میشوند و اغلب در انجام امورات عادی روزانه خود با محدودیت مواجه خواهند شد.
علت خطا در تشخیص بیماری فیبرومیالژیا
زمانی که با علائم بیماری فیبرومیالژیا به پزشک مراجعه می کنید متخصصان از سایر روش های تشخیصی استفاده می کنند اما به خاطر داشته باشید که تا به امروز هیچگونه آزمایش، تست خون و حتی پرتو ایکس نتوانسته به تشخیص قطعی بیماری فیبرومیالژیا کمک کند.
از آنجایی که علائم این بیماری با سایر آسیب های جسمانی شباهت زیادی دارد احتمال خطا در تشخیص آن نیز وجود دارد، متخصصان بر این باورند که بیماری فیبرومیالژیا علائمی مشابه با کمبود ویتامین دی در بدن دارد، البته دردهای پیش آمده مشابه با آسیب دیدگی های همچون آرتروز یا سندروم خستگی مزمن است، اما در انجام سایر تست ها و آزمایشات متخصصان می توانند پایین بودن سطح هورمون های تیروئیدی را تشخیص دهند و البته احتمال بررسی و تشخیص سندروم روده تحریک پذیر نیز وجود دارد.
اما متخصصان ممکن است این علائم را به دیگر بیماری ها نسبت دهند، اما قطعاً این آسیب ها نشات گرفته از بیماری فیبرومیالژیا خواهد بود.
از دیگر دلایل تشخیص اشتباه در زمینه بررسی بیماری فیبرومیالژیا می توان به شباهت عوارض و علائم این بیماری با بیماری های استخوانی اشاره کرد، ممکن است در پی دردی که افراد متحمل میشوند متخصصان تشخیص خود را بر بیماری های ماهیچه ای یا بیماری های عفونی قرار دهند که البته این مسائل می تواند مربوط به بیماری فیبرومیالژیا باشد.
اما متخصصان علائم بیماری فیبرومیالژیا و سرطان را یکسان دانسته و معتقدند که بیماری پاراتیروئید هم می تواند دقیقاً مشابه با فیبرومیالژیا باشد.
متخصصان سعی دارند بیماری های پنهان مانند فیبرومیالژیا را سریع تر شناسایی کنند و باید از بهترین روش های تشخیصی و تکنولوژی های برتر استفاده کنند تا تشخیصی بدون خطا و دقیق داشته باشند.
راه های درمان فیبرومیالژیا
پس از تشخیص بیماری فیبرومیالژیا متخصصان تلاش خود را به کار گرفته تا با روش های کاربردی و موثر بتوانند علائم این بیماری را کاهش دهند و به درمان آن کمک می کنند.
اولین راه برای بهبود درد پیش آمده ناشی از بیماری فیبرومیالژیا آموزش به بیماران است، متخصصان به افراد خواهند گفت که با چه فعالیت هایی می توانند درد خود را تسکین داده و به این واسطه روند درمان را آسان تر سپری می کنند.
تمامی کسانی که به بیماری فیبروم مبتلا میشوند همواره احساس اضطراب، تنش، وحشت زدگی و عصبی بودن را تجربه خواهند کرد و در پی این عوارض استرس های دائمی با فرد همراه است.
اما متخصصان تلاش می کنند که به کنترل استرس افراد کمک کرده و با تغییر در فاکتورهای محیطی می توانند وضعیت جسمانی و روانی فرد را در محدوده ایمن قرار دهند.
از آنجایی که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا در معرض اضطراب، افسردگی و خستگی مزمن قرار می گیرند مهم است که کیفیت خواب آنها افزایش پیدا کرده و به مرور زمان در کنار کاهش تنش ها کیفیت زندگی نیز افزایش خواهد یافت، این مسئله مستقیماً بر بهبود بیماری فیبرومیالژیا اثرگذار است.
دردهای عضلانی و استخوانی مسئله ای است که همه بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا با آن مواجه هستند، متخصصان برای درمان آسیب های عضلانی انجام ورزش های منظم با فشار کم را گزینه مناسبی دانسته و معتقدند که اگر ماهیچه ها تقویت شوند دردها و ناراحتی ها کمتر شده و قطعاً تمرینات هوازی کم فشار نیز برای بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا مناسب است.
زمانی که بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا ورزش های سالم و کاربردی را انجام می دهند بدن مسکن طبیعی به نام اندورفین را تولید می کند، این هورمون مستقیماً بر خلق و خوی افراد اثر داشته و به مرور زمان شاهد افزایش زمان خواب و کیفیت بیشتر آن خواهید بود.
آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟
برای رأی دهی روی ستارهها کلیک کنید.
میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0
هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!