تاندونیت یا التهاب تاندون

تاندونیت یا التهاب تاندون
0
(0)

تاندونیت چیست؟

تاندون ها فیبرهای نواری محکم و ضخیمی هستند که باعث اتصال ماهیچه‌ ها و استخوان‌ ها به یکدیگر میشوند، اما زمانی که تاندون‌ ها آسیب می‌ بینند متورم شده و درد زیادی را در مفاصل متحمل خواهید شد، به مرور زمان این درد و سفتی ایجاد شده در تاندون‌ ها منجر به محدودیت‌ های حرکتی میشود.

از رایج ترین التهابات تاندون می‌ توان به آسیب دیدگی تاندون آشیل، التهاب تاندون فوق خاری، آسیب دیدگی تاندون آرنج و انگشت ماشه اشاره کرد.

التهاب تاندول آشیل زمانی اتفاق می‌ افتد که درد شدیدی را در قسمت ساق پا متحمل میشوید تاندون آشیل ضخامت بسیار زیادی داشته که پاشنه پا را به ماهیچه ساق پا متصل می‌ کند و به این واسطه راه رفتن، دویدن و پریدن برای افراد آسان میشود.

آسیب دیدگی تاندون آشیل برای ورزشکاران مسئله‌ ای شایع است و ممکن است افراد در پی ابتلا به آرتریت روماتوئید با این اختلال مواجه شوند.

اما التهاب تاندون فوق خاری مربوط به مفصل شانه میشود، زمانی که مفصل شانه ملتهب میشود حرکت دست و شانه عملاً با دردی طاقت فرسا همراه خواهد بود.

با این حال اگر التهاب تاندون در قسمت آرنج، انگشت ماشه و مچ دست اتفاق بیفتد قطعاً درد زیادی در پی داشته و تا زمانی که تاندون ها بهبود پیدا نکنند این دردها فروکش نخواهند کرد.

علائم بیماری تاندونیت

علائم بیماری تاندونیت
علائم بیماری تاندونیت

از مهمترین علائم و نشانه‌ های تاندونیت باید به دردی مبهم در مفاصل و سایر اندام‌ ها اشاره کرد، معمولاً این دردها در زمان حرکت افزایش پیدا کرده و تا زمانی ادامه پیدا می‌ کند که حرکت اندام مربوطه را متوقف کنید.

این دردها عموماً پیشرونده هستند و با گذر زمان بیشتر خواهند شد، بیماری تاندونیت مربوط به اختلالات و آسیب‌ های تاندون در بخش‌ های مختلف بدن است و زمانی که این اتفاق می‌ افتد تورمی را در بخش آسیب دیده تجربه کرده که عموماً با حس گرما و قرمزی همراه است، این عارضه به مرور زمان سبب کاهش دامنه حرکتی بدن شده و احساس ضعف و ناراحتی در اندام آسیب دیده همواره وجود دارد.

بیشتر بخوانید!  شکستگی استخوان اسکافوئید

تاندونیت از آن دسته آسیب‌ هایی است که به مرور زمان درمان نمیشود بلکه نیاز به فرایندهای تخصصی داشته و اقدامات لازم برای ترمیم بخش‌ های آسیب دیده باید انجام شود در غیر این صورت فشاری که به تاندون وارد میشود سبب تشدید آسیب‌ ها و اختلالات شده و به مرور زمان حرکت اندام مربوطه غیر ممکن میشود.

عوامل موثر بر ایجاد تاندونیت

عوامل موثر بر ایجاد تاندونیت
عوامل موثر بر ایجاد تاندونیت

بسیاری از افرادی که با تاندونیت مواجه هستند ممکن است به یکباره با این اختلال مواجه شوند یا به مرور زمان آسیب دیدگی‌ هایی که در تاندون اتفاق می‌ افتد و شرایط درمان مهیا نشده است باعث پدیدار شدن این محدودیت‌ ها خواهد شد.

متخصصان بر این باورند که افزایش سن یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر تاندونیت است، البته اگر در پی انجام شغل خود و یا تحرکات ورزشی حرکات یکسان و مشابه را در یک دامنه تکراری انجام می‌ دهید احتمال بروز تاندونیت نیز وجود دارد.

از طرف دیگر قرار دادن بدن در موقعیت نامناسب و افزایش ناگهانی تمرینات ورزشی می‌ تواند عاملی برای اختلال در سلامت تاندون‌ ها باشد، متخصصان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر بروز تاندونیت را وارد کردن فشار زیاد به عضلات می‌ دانند.

اگر بدن آمادگی پذیرش حجم تمرینات بالا و وزن سنگین را نداشته باشد قطعاً عضلات و تاندون‌ ها در فشار قرار گرفته و پارگی و التهابی که در تاندون‌ ها اتفاق می‌افتد سبب بروز بیماری‌ های خاص مانند تاندونیت خواهد شد.

اما به خاطر داشته باشید که برخی از انواع بیماری‌ ها مانند روماتیسم مفصلی، نقرس، نقرس کاذب و بیماری‌ های خونی و هرگونه آسیب‌ های کلیوی می‌ توانند بر بروز تاندونیت اثرگذاری مستقیم داشته باشند.

بهترین روش درمانی برای تاندونیت

بهترین روش درمانی برای تاندونیت
بهترین روش درمانی برای تاندونیت

زمانی که با بروز درد در مفاصل و عضلات به پزشک مراجعه می‌ کنید متخصصان طی بررسی‌ های جزئی‌ تر مشخص می‌ کنند که آیا آسیب دیدگی مربوط به تاندون‌ ها است و فرد با بیماری تاندونیت مواجه است یا خیر.

بیشتر بخوانید!  تعویض مفصل شانه

اگر نظر متخصصان تایید شود با راهکارهای ساده می‌ توانید برای درمان این آسیب اقدام کرده و ضمن استمرار در این فعالیت‌ ها شاهد بهبود تاندون‌ های آسیب دیده خواهید بود، متخصصان درمان‌ های خانگی را بر بهبود این آسیب موثر می‌ دانند و در صورت بروز تاندونیت می‌ توانید مدت زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهید و از حرکت دادن تاندون آسیب دیده اجتناب کنید.

از طرفی می‌ توانید برای کاهش درد هر دو تا سه ساعت یک بار کیسه یخ را بر محل مورد نظر قرار داده و اجازه دهید که سرما درمانی به مدت ۲۰ دقیقه ادامه پیدا کند، در صورت ابتلا به تاندونیت حتماً تحرک بدن را کمتر کرده و از دوش آب گرم و قرار گرفتن در محیط‌ های گرم و البته ماساژ درمانی خودداری نمایید.

اما در کنار مراقبت‌ های خانگی مصرف برخی از انواع داروها برای کاهش التهابات پیش آمده مناسب هستند و البته مصرف مسکن ایبوپروفن در زمان بندی مناسب بلامانع خواهد بود.

همچنین اگر درد ایجاد شده در تاندون آسیب دیده شدت پیدا کند پزشک استفاده از پماد غیر استروئیدی را یک روش ساده اما موثر می‌ دانند، با این حال باید تزریق کورتیکواستروئید را نیز یک روش موثر دانست که برای کاهش و تسکین فوری درد و التهابات پیش آمده مناسب می‌ باشد.

با بروز تاندونیت عضلات درگیر با این تاندون نیز با اختلال مواجه شده و از آنجایی که کارکرد عضلات را محدودتر می‌ کنید پدیدار شدن ضعف در این محدوده کاملاً طبیعی است.

اما متخصصان برای این افراد انجام فیزیوتراپی را مناسب دانسته و اگر متحمل دردهای شدید و طولانی هستید این روش برای تسکین و درمان درد مناسب خواهد بود.

علاوه بر موارد گفته شده تزریق پلاسمای غنی از پلاکت برای تسکین درد گزینه مناسبی است و برای بهبود تاندون‌ ها روشی موثر و کارآمد به شمار می‌ آید، اما اگر آسیب دیدگی تاندون‌ ها به قدری شدید باشد که پزشک با سایر روش‌ ها نتواند اوضاع را بهبود دهد با انجام جراحی می‌ توانند بافت آسیب دیده را ترمیم کرده و ممکن است شرایط درمان کمی طولانی‌ تر سپری شود اما قطعاً از وخیم تر شدن اوضاع جلوگیری خواهند کرد.

بیشتر بخوانید!  شکستگی لگن

سخن پایانی

سخن پایانی
سخن پایانی

تاندونیت از آن دسته آسیب‌ هایی است که اگر برای درمان آن سریع تر اقدام نشود به مرور زمان شرایط وخیم‌ تر شده و آسیب دیدگی گسترش پیدا می‌ کند، اما به خاطر داشته باشید که التهاب تاندون‌ ها در مواردی خطرناک است.

اگر این نوع آسیب دیدگی در کنار درد زیاد با تب و قرمزی همراه باشد باید به وضعیت بد تاندون‌ ها پی برده و سریعاً برای اقدامات درمانی به پزشک مراجعه نمایید.

اما علائم تاندونیت اگر با ضعف و ناراحتی همراه باشد و توانایی حرکت اندام آسیب دیده عملاً از بین برود مهم است که برای بهبود آسیب به پزشک مراجعه کنید، به خاطر داشته باشید که متخصصان از سایر روش‌ های تشخیصی برای بررسی وضعیت تاندون‌ ها استفاده می‌ کنند البته اگر آسیب دیدگی شدید باشد پزشک با معاینات فیزیکی هم تا حدودی متوجه آسیب و شدت آن خواهد شد.

اما با وجود ابتلا به تاندونیت افراد با این نگرانی مواجه هستند که چه مدت زمان باید سپری شود تا تاندون آسیب دیده بهبود یابد، به خاطر داشته باشید که بر اساس شدت آسیب و شرایط درمان بیماری افراد زمان متغیری را باید از وضعیت بدن مراقبت کنند تا تاندون‌ ها به طور کامل ترمیم شوند، این مدت زمان از چند هفته تا چند ماه متغیر است، مهم است که در این فاصله زمانی مطابق با خواسته پزشک فرایندهای درمانی را انجام داده و از ایجاد هرگونه فشار به تاندون آسیب دیده خودداری نمایید.

تاندونی که تحت درمان قرار می‌ گیرد بیش از هر زمان دیگری مستعد آسیب و اختلالات وسیع‌ تر است، مهم است که در این دوره از سلامت بدن مراقبت کرده تا مبادا فشاری مضاعف به دیگر تاندون ها وارد شود.

آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟

برای رأی دهی روی ستاره‌ها کلیک کنید.

میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0

هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *