فهرشت مطالب
Toggleامروز با پیشرفت تکنیک ها و روش های نوین در درمان بیماریها میتوان ارترو زانو را نیز درمان کرد.
در نتیجه اگر مبتلا به آرتروز زانو هستید و دوست دارید سریعتر سلامتی کامل خود را به دست بیاورید، در این مقاله با ما همراه باشید تا همه نکات مهم درباره آرتروز زانو را بخوانید و با روشهای درمان اثر بخش آرتروز زانو نیز آشنا شوید.
قبل از هرچیزی بهتر است ببینیم اصلا آرتروز زانو چیست؟
آرتروز زانو که نام استئوآرتریت یا سائیدگی زانو نیز نام دارد از معمولترین و شایعترین علل درد در زانو بخصوص در سنین بالا میباشد. در این بیماری غضروف مفصل زانو دچار تحلیل و اسیب دیدگی میشود و راه رفتن فرد دچار اختلال میشود.
انواع روش درمانی ارتروز زانو
انتخاب سبک زندگی سالم: تغییرات مثبت در روش و سبک زندگی یکی از دلایل مهم در بهبود و درمان ارتروز زانو میباشد. از جمله کارهای مهم درتغییر سبک زندگی انجام فعالیتهای ورزشی منظم در افراد مبتلا به ارتروز زانو میباشد.
- کاهش وزن و برداشتن بار اضافی وزن از روی مفصل زانو
- افزایش قوای عضلانی
- ورزشهای مثل دوچرخه سواری و پیاده روی و شنا
مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک: داروهای استامینوفن و داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی از جمله داروها برای کاهش درد در مبتلایان به ارتروز میباشد.
فیزیوتراپی از جمله راهکارهای موثر در تقویت عضلانی و افزایش انعطاف پذیری عضلات و درمان ارترو میباشد.
تزریق استروئید: کورتیکو استروئید ها نیز در درمان درد و التهاب برای ارتروز زانو بسیار موثر میباشند و همچنین ماندگاری این تزریق از چند روز تا بیش از 6 ماه میباشد
درمان ارترو زانو به روش جراحی: در صورت پاسخگو نبودن روشهای درمانی بالا بیمار وارد فاز ثانویه یعنی درمان جراحی می شویم. از جمله روشهای جراحی برای درمان ارتروز مفصل زانو آرتروسکوپی میباشد که در این روش قسمت های اسیب دیده توسط پزشک حذف میشوند.
ارتروپلاستی که در این روش مفصل اسیب دیده با یک مفصل مصنوعی جایگزین میشود.
ارتوکین تراپی بهترین درمان ارتروز؟
ارتوکین تراپی تکنیک جدید و پیشرفته جهت درمان آرتروز میباشد که به صورت هوشمند برروی علل بوجود اورنده آرتروز اثر می کند و مانع فرآیند التهابی و درد همراه با بیماری های تحلیل برنده مفاصل و بافت نرم می شود.
Autologous Conditioned Serum /ACS یا سرم تعدیل شده اتولوگ با نام تجارتی ارتوکین Orthokine تولید می شود.
خاستگاه شروع تکنیک کشور آلمان است و در حال حاضر بعنوان یکی از بهترین و مؤثرترین روش های کنترل و درمان آرتروز با نتایج بسیار نتیجه بخش شناخته می شود.و از انجام بسیاری از عمل های جراحی جلوگیری میکند
اساس روش درمانی با ارتوکین تراپی؟
روش ارتوکین تراپی نوعی تزریق درمانی است که به منظور التیام درد و بهبود عملکرد بدن است ومکانیسم های دفاعی طبیعی بدن را در برابر التهاب، را تقویت می کند.
این روش درمانی شامل گرفتن خون بیمار و آماده سازی خون برای تزریق پروتئین های ضد التهابی و عوامل رشد (سرم خون) به مفاصل یا تاندون ها و سایر بافت های نرم می شود. ارتوکین تراپی می تواند منجر به کاهش درد و افزایش عملکرد بدن شود و در ارتقاء بهبود طبیعی نیز نقش داشته باشد.
ویژگی های روش ارتوکین تراپی؟
در روش ارتوکین تراپی خون گرفته شده از بیمار 6 تا10 ساعت در انکوباتور مخصوص در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد نگه داری می شود.
در این مرحله پروتئین های فعال اینتر لوکین IL-1Ra به طور طبیعی در خون تولید می شوند. سپس نمونه خون ۱۰ دقیقه سانتریفوژ می شود تا IL-1Ra از دیگر سلولهای خونی جدا شود. آنگاه، از محلول پلاسمای حاوی lینترلوکین-۱ra وفاکتورهای رشد، جهت فیلترینگ و تزریق استفاده می شود.
ماده ای که تهیه شده ویژگی هایی دارد که عامل آرتریت به اسم اینترلوکین-۱ را که موجب آسیب و التهاب مفاصل و شکستگی غضروف می گردد، را متوقف می سازد لذا ناراحتی و درد در مفصل به طور کاملاً محسوس کاهش پیدا می کند.
معمولاً بیمار 1 یا 2 بار در هفته، تزریق درون ناحیه صدمه دیده مثل تزریق مفصلی یا عصب دچار التهاب را انجام می دهد.
درارتوکین تراپی از پروتئین های پیام رسان شخص بیمار با ویژگی ضدالتهابی استفاده می شود که باعث کاهش قابل توجه درد و التهاب، بهبود حرکات مفصلی و کاهش مصرف داروهای مسکن می شود.
هزینه روش ارتوکین تراپی به چه صورت است؟
قسمت ویژه هزینه ارتوكین تراپی مربوط به كیت های ارتوكین می باشد.این كیت ها اکثرا ساخت كشور آلمان است و به دلیل تكنولوژی پیشرفته تولید این كیت ها، هر كیت قیمتی حدودا100 یورو داردكه از شركت وارد كننده خریداری می شود.
در هر جلسه تزریق ارتوكین حداقل یك كیت لازم است و از سوی دیگر نظر به ضرورت دقت تزریق نمونه ارتوكین در محل آسیب این کار در اتاق عمل تحت دستگاه های تصویربرداری انجام می شود كه نتیجه نسبت به تزریقات ساده موجب افزایش هزینه می گردد.
هزینه دقیق ارتوكین تراپی تنها پس از معاینه، ویزیت و ارزیابی رادیولوژیك دقیق بیمار و محاسبه تعداد كیت های مورد نظر و تعداد جلسات مورد نیاز جهت ارتوكین تراپی (در اتاق عمل كینیك ارتوكین تراپی) انجام خواهد شد.
تفاوت ارتوکین تراپی با روش پی ار پی در درمان ارتروز و اسیب های ورزشی؟
در روش ارتوکین تراپی درمان با روش بلوکه و غیرفعال شدن عوامل تخریبی مفصل و بافت می باشد اما در روش پی آر پی فاکتورهای رشد روی پلاکت ها باعث التهاب در بافت می شوند، التهاب فاکتور های ترمیمی، بافت بدن را تحریک میکند تا مجددا بافت آسیب دیده را ترمیم کند.
درروش ارتوکین تراپی درمان برمبنای سرم خون (یعنی جزء مایع خون که گلبول های قرمز و سفید از آن جدا شده است) بوده و سرم خون اینکوبه میشود و باقرار گرفتن در محیطی با درجه حرارت ۳۷ درجه (بمدت 6 الی 12 ساعت) پروتئین های ضد التهابی خود فرد تکثیر و فعال شده که این پروتئین ها مواد تخریب کننده بافت را مهار میکنند.
در واقع در روش ارتوکین تراپی بازوی مواد تخریب کننده غیرفعال میشود و لذا پروسه تخریبی متوقف می شود از سوی دیگر موجب می شود که بازوی ترمیم کننده به فعالیت ترمیمی خود ادامه داده و به تعادل به نفع ترمیم بافت و توقف پروژه تخریبی پیش برود.
در فرایند پی آر پی پلاکت های خونی یا همان سلول های انعقادی خون جداشده و تغلیظ می شوند. روی دیواره پلاکت ها فاکتورهای رشد وجود دارند.
این پلاکت ها در بافت و مفصل که تزریق می شوند به دلیل فاکتورهای التهابی که روی جداره پلاکت ها هستند ایجاد التهاب در بدن می کند، مانند زخمی که روی پوست است و برش دادن آن و تازه شدن زخم موجب تسریع ترمیم می شود.
همین تکنیک در مفصل یا بافت ها اتفاق می افتد و بافت شروع به ترمیم خود میکند در پروژه هایی که تخریب پیشرفته نیست و آسیب بافتی دیده می شود پی آر پی بسیار مفید است.
تعویض مفصل زانو
مهمترین علت تعویض مفصل زانو برای افرادی که با اختلال در این محدوده مواجه هستند حفظ سلامت استخوان ها و کارکرد صحیح بدن است.
زمانی که مفاصل از بین می روند یا تخریب تدریجی اتفاق می افتد اصطکاک بین استخوان ها افزایش پیدا کرده و سایدگی های شدید رخ می دهد که این مسئله با درد و عوارض زیادی همراه است.
تعویض مفصل زانو عمدتاً برای افراد میانسال استفاده میشود اما برای افراد جوان تر اصلاحاتی بر مفاصل اعمال می گردد که قطعاً نتایج خوبی به همراه خواهد داشت، با این حال اگر افراد سن بالا داشته باشند یا دردهای شدید و بی وقفه در مفصل زانو اتفاق بیفتد کاندیدای مناسب برای تعویض مفصل زانو هستند.
همچنین در پی بد شکل شدن زانوها یا محدودیت های شدید حرکتی افراد می توانند تعویض مفصل زانو را انجام دهند، تعویض مفصل زانو برای کسانی مناسب است که هیچ راه حلی برای ترمیم مفصل آسیب دیده وجود ندارد و تخریب کامل اتفاق افتاده است.
مهم است بدانید که در اثر ابتلا به آرتروز، پوکی استخوان و روماتیسم مفصلی احتمال آسیب دیدگی و ساییدگی شدید در مفصل زانو وجود دارد، از آنجایی که وزن وارده بر مفصل زانو بیش از دیگر قسمت های بدن است احتمالاً ساییدگی در این محدوده نیز وجود دارد، مهم است که در صورت هرگونه درد در مفصل زانو سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز تعویض مفصل انجام پذیرد.
جراحی تعویض مفصل زانو از جمله روش های درمانی مهم و حساس به شمار آمده و نیاز است که این فرایند حتماً تحت نظر پزشکانی انجام شود که در این زمینه تجربه و مهارت کافی دارند، هرگونه کوتاهی در روند جراحی و مراقبت های بعد از تعویض مفصل زانو عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد که باید تا حد ممکن از این موارد جلوگیری کرد.
جراح و متخصص ارتوپد چه چیزی را درمان میکند؟
جراح ارتوپد، پزشکی میباشد که در زمینه تشخیص و درمان بیماریها و آسیبهای سیستم اسکلتی-عضلانی آموزش دیده است. هدف دکتر متخصص ارتوپد ارتقای رشد این سیستم و درمان تغییرات دژنراتیو است.
وظایف پزشک و جراح ارتوپد
- تشخیص بیماری توسط دکتر متخصص ارتوپد با تجربه همچون دکتر مهدی درزی
- درمان با جراحی و یا بدون جراحی به روش دارو درمانی، تمرین و یا سایر برنامههای درمانی
- پیشگیری برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی و یا تاخیر در روند پیشرفت بیماری
- تمرینات توانبخشی و یا روش درمان فیزیکی
- مدیریت درد با کاهش یا از بین بردن درد ناشی از آسیبها
- بهبود دامنه حرکات بدن با فیزیوتراپی و سایر روشهای درمانی
آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟
برای رأی دهی روی ستارهها کلیک کنید.
میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0
هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!