تعویض مفصل مچ پا

تعویض مفصل مچ پا
0
(0)

مهمترین دلایل تعویض مفصل مچ پا

اگر بنا به دلایل مختلف مفصل مچ پا به طور کامل تخریب شود این محدوده بسیار دردناک شده و تکان دادن پا عملاً برای افراد غیر ممکن میشود، در چنین شرایطی متخصصان به واسطه انجام جراحی اقدام به تعویض مفصل مچ پا کرده که اصطلاحا به آن آرتروپلاستی مچ پا هم گفته می گویند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که مفصل مچ پا از کنار هم قرار گرفتن سه استخوان تشکیل میشود در این محدوده استخوان‌ ها، مفاصل، تاندون‌ ها، عضلات و اعصاب و رگ‌ های زیادی وجود دارد که سبب حرکت آسان پا میشوند.

گاهی اوقات آسیب‌ هایی از جمله شکستگی و یا ضربات شدیدی که به مچ پا وارد میشود باعث از بین رفتن سلامت و عملکرد طبیعی مفصل مچ پا شده و نیاز است که برای بهبود این محدوده اقدامات درمانی انجام شود.

مفصل مچ پا به واسطه یک لایه غضروفی بسیار نرم و منعطف پوشانده میشود، زمانی که این لایه دچار فرسودگی میشود انتهای استخوان‌ ها به یکدیگر سایش داشته و سبب ایجاد دردهای بسیار زیاد در این محدوده خواهد شد.

زمانی که مفصل مچ پا از بین می‌ رود متخصصان با راهکارهای مختلف سعی در بهبود آسیب پیش آمده دارند، اما در مواردی تنها راه درمان تعویض مفصل مچ پا است که باعث عملکرد بهتر پا شده و هرگونه محدودیت حرکتی برطرف میشود.

با این حال می‌ توان گفت که مهمترین دلیل تعویض مفصل مچ پا از بین رفتن این بخش مهم است و اگر پزشک متوجه شود که دیگر شرایط برای ترمیم آن وجود ندارد تعویض کامل مفصل را انجام داده تا افراد بتوانند از سیستم حرکتی بدن بدون اختلال استفاده نمایند.

دلایل ایجاد آرتروز در مچ پا

دلایل ایجاد آرتروز در مچ پا
دلایل ایجاد آرتروز در مچ پا

یکی از دلایل مهم برای تعویض مفصل مچ پا ایجاد آرتروز در این محدود است، متخصصان معتقدند که اگر مفصل مچ پا دچار فرسودگی شدید شود باید تعویض مفصل انجام شود در غیر این صورت آسیب‌ های وسیع‌ تری در بخش‌ های استخوانی اتفاق می افتد، اما عمدتاً آرتروز در پی کاهش خونرسانی به مچ پا اتفاق می‌ افتد.

بیشتر بخوانید!  شکستگی استخوان اسکافوئید

همچنین ممکن است افراد در پی ابتلا به تومور در مچ پا چنین آسیبی را تجربه کرده و البته آرتروز در شمار بیماری‌ های مخرب قرار می‌ گیرد.

همچنین سابقه انجام جراحی در مچ پا و هرگونه ناهنجاری که باعث ایجاد آرتروز شود می‌ تواند سلامت این مفصل مهم را به خطر انداخته و فرد را وارد پروسه‌ های درمانی طولانی می‌ کند.

متخصصان ابتلا به بیماری‌ هایی همچون روماتیسم مفصلی را عاملی برای آرتروز مچ پا می‌ دانند، البته شکستگی بر اثر فشارهای بیش از حد می‌ تواند به چنین مسئله‌ ای ختم شود و عموماً افراد میانسال با وجود پوکی استخوان بیش از دیگران در معرض آرتروز مچ پا قرار می‌ گیرند.

آرتروز مچ پا نوعی بیماری پیشرونده و دردآور است و مهم است که سریعاً برای درمان آن اقدام کنید، اغلب متخصصان با توجه به میزان آسیب، تعویض مفصل مچ پا را روش درمانی مناسبی می‌ دانند که در اغلب موارد با نتایج خوبی همراه است، در این زمینه متخصصان می‌ توانند بهترین تصمیم گیری را برای بیماران داشته باشند.

جراحی تعویض مفصل مچ پا

زمانی که صحبت از تعویض مفصل مچ پا میشود افراد با این نگرانی مواجه هستند که آیا این عمل آنها را به نتیجه مناسب می‌ رساند یا خیر.

قبل از هر چیز مهم است بدانید که با وجود آسیب دیدگی در مفصل مچ پا قطعاً پزشکان راه‌ های درمانی مختلفی را انجام می‌ دهند و اگر به نتیجه مناسب دست پیدا نکنند آخرین راه انجام جراحی و تعویض مفصل مچ پا است.

برای انجام این جراحی متخصصان قسمتی از پایین استخوان تیبیا و قسمت بالایی استخوان تالوس را بریده و از بدن خارج می‌ کنند، سپس در این قسمت‌ ها از مفصل مصنوعی استفاده میشود که عملکرد هر دو استخوان را آسان‌ تر کرده و درد پیش آمده به طور کامل بهبود می‌ یابد.

بیشتر بخوانید!  شکستگی لگن

در طی انجام جراحی مفصل مچ پا متخصصان برای اتصال اجزای فلزی مفصل به قسمت‌ های استخوانی از روش‌ های مختلفی استفاده می کنند. در روش اول متخصصان برای اتصال اجزای مفصل مصنوعی به استخوان از چسب مخصوصی استفاده می‌ کنند که با نام سیمان استخوان مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

اما در روش دیگر ضمن استفاده از مفاصل غیر سیمانی در سطح فلز خلل و فرج بسیار ریزی وجود دارد که به مرور زمان استخوان‌ ها در تماس با آن رشد کرده و به داخل حفره‌ ها نفوذ می‌ کنند، در چنین شرایطی اتصال محکمی بین فلز و استخوان به وجود می‌ آید.

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل مچ پا

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل مچ پا
مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل مچ پا

اگر متخصصان تعویض مفصل مچ پا را راه حل درمانی مناسبی بدانند از افراد می‌ خواهند که بعد از جراحی تمامی نکاتی که از طرف پزشک به آنها اعلام میشود را به درستی انجام داده تا عملکرد بسیار خوبی را از مفصل جایگزین دریافت کنند.

معمولا ۴۸ ساعت بعد از جراحی تعویض مفصل پا افراد موظف به ماندن در بیمارستان هستند تا مراقبت‌ های تکمیلی در این زمان انجام شده و وضعیت بدن به حالت نرمال خواهد رسید، همچنین تا چند روز بعد از جراحی مچ پا باید توسط انواع پانسمان و یک اسپلینت مچ پا ثابت نگه داشته شود.

بهبود زخم‌ ها تنها زمانی محقق میشود که شما به طور مرتب پانسمان را تعویض کرده و فرصتی برای عفونت زخم‌ ها باقی نگذارید، اگر متوجه خونریزی در مچ پا میشوید این فرایند طبیعی است اما مهم است که حتماً پانسمان را به طور مرتب تعویض کرده و نباید خون خارج شده در این محدوده باقی بماند.

هنگام نشستن یا خوابیدن حتماً یک بالشت را زیر مچ پا قرار دهید و در صورت وجود درد و تورم می‌ توانید از کیسه یخ استفاده کنید.

حدوداً ۱ تا ۲ ماه بعد از جراحی تعویض مفصل مچ پا استفاده از واکر یا چوب زیر بغل برای افراد الزامی است و نباید فشار بدن را مستقیماً بر مچ پای آسیب دیده قرار داد، از طرفی متخصصان انجام فیزیوتراپی را به طور پیوسته برای بیماران الزامی دانسته و معتقدند که به با این کار می‌ توان دامنه حرکتی مچ پا را مانند سابق تقویت کرد.

بیشتر بخوانید!  درمان آرتروز زانو

عوارض شایع تعویض مفصل مچ پا

عوارض شایع تعویض مفصل مچ پا
عوارض شایع تعویض مفصل مچ پا

در پی انجام جراحی تعویض مفصل مچ پا ممکن است مشکلاتی از جمله عفونت اتفاق بیفتد، احتمال عفونت در مفاصل مصنوعی وجود دارد اما این عارضه تنها زمانی اتفاق می‌ افتد که در حین جراحی و حتی بعد از آن فرد در معرض میکروب قرار گرفته و در محیط یا در سطح تمامی ابزارهایی که استفاده میشود عامل عفونت وجود داشته باشد.

متخصصان برای پیشگیری از این عارضه قبل از جراحی و بعد از آن مصرف آنتی بیوتیک را الزامی می‌ دانند زیرا معتقدند که اگر عفونت در محل جراحی اتفاق بیفتد ممکن است عمل را با شکست مواجه کرده و نتیجه‌ ای که باید از این جراحی‌ ها حاصل نمیشود.

نکته دیگر این است که تمامی مفاصل مصنوعی در نهایت لق میشوند و ممکن است باعث شل شدن اتصال بین مفصل مصنوعی و استخوان‌ ها شود، قطعاً در این شرایط عملکرد مچ پا مختل شده و فشار مضاعفی به زانو و ران پا وارد میشود.

احتمال لق شدن مفاصل مصنوعی در افراد جوان و البته چاق بیشتر است به همین دلیل متخصصان مراقبت‌ های بعد از کارگذاری مفصل را دائماً به افراد گوشزد می‌ کنند تا مبادا در کوتاه مدت با لق شدن یا شل شدن مفصل پا مواجه شوند.

اختلال دیگری که ممکن است در طی انجام جراحی مفصل مچ پا اتفاق بیفتد آسیب‌ های مربوط به عروق است که البته آسیب به اعصاب مجاور دور از انتظار نیست.

مهم است که جراحی در شرایط ایمن و توسط متخصصان برتر انجام شود تا مبادا افراد با آسیب‌ های عروقی و عصبی مواجه شوند، زیرا این مسئله باعث خونریزی در این محدوده شده و حتی ممکن است از کار افتادن عصب‌ ها اختلالات حرکتی را به همراه آورد.

 

آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟

برای رأی دهی روی ستاره‌ها کلیک کنید.

میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0

هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *