تعویض مفصل شانه

تعویض مفصل شانه
0
(0)

مهمترین علل تعویض شانه

آسیب دیدگی در بخش‌ های مختلف بدن با روش‌ های نوین و کاربردی اغلب قابل درمان است، اما زمانی که این اختلال مربوط به مفصل شانه میشود شرایط درمان کمی متفاوت شده و نیاز است که سریعاً برای پیشگیری از گسترش آسیب اقدامات لازم را انجام دهید.

از مهمترین دلایل تعویض مفصل شانه درد یا ناتوانی است که در این محدوده اتفاق می‌ افتد، گاهاً این عوارض باعث میشود تا متخصصان نسبت به تاثر سایر روش‌ های درمانی ناامید شده و تنها راه درمان را انجام جراحی و تعویض مفصل می‌ دانند.

اما متخصصان بر این باورند که آرتروز یک بیماری مربوط به مفاصل است که به مرور زمان باعث تخریب کامل مفصل شده و سبب ساییدگی استخوان‌ ها بر روی یکدیگر میشود و دردهای طاقت فرسا رخ می دهد.

اغلب متخصصان بیماری آرتروز را مربوط به سنین میانسالی و بالای ۵۰ سالگی می‌ دانند هر چند که ممکن است این عارضه برای افراد جوان‌ تر هم رخ دهد.

در هر صورت اگر غضروفی که در اطراف استخوان شانه قرار می‌ گیرد نازک شود یا دچار سایدگی شود از بین رفته و استخوان‌ ها بر روی یکدیگر سابیده میشوند و این اتفاق باعث خشکی مفصل شده و عملکرد شانه را به طور کامل محدود می‌ کند هر چند که با درد فراوان و غیر قابل تحمل همراه است.

تا به امروز هیچ راه حل درمانی برای پیشگیری از گسترش آرتروز کشف نشده و متخصصان معتقدند که افراد مبتلا به این اختلال در مراحلی نیاز به درمان‌ های تخصصی یا جراحی خواهند داشت.

علت دیگر تعویض مفصل شانه ابتلا به بیماری روماتیسم مفصلی است که با نام علمی آرتریت روماتوئید نیز شناخته میشود، پس از ابتلا به چنین اختلالی اغلب بیماران ملتهب یا سفت شدن بافت مفصل را تجربه کرده و دردهای مزمن و همیشگی را به همراه می‌ آورد.

روماتیسم مفصلی برای گروه‌ های سنی مختلف اتفاق می‌ افتد و اگر به این واسطه مفصل شانه از بین برود پزشک تنها راه حل را انجام جراحی و تعویض مفصل دانسته تا بتوانند دامنه حرکتی شانه را به حالت طبیعی بازگردانند.

بیشتر بخوانید!  پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان

گاهی اوقات افراد در پی حوادث رانندگی، ورزشی و حتی هرگونه ضربه وارد شده به ناحیه شانه ممکن است عملکرد طبیعی و سلامت مفصل شانه را از دست بدهند، اغلب چنین اتفاقی بر اثر شکستگی استخوان شانه اتفاق می‌ افتد که می‌ تواند پارگی یا ساییدگی تاندوم‌ ها و رباط ها را نیز در پی داشته باشد و به مرور زمان غضروف‌ ها و مفصل‌ ها نیز آسیب دیده و درد شانه پدیدار می‌ گردد.

در چنین موقعیتی اگر پزشک نتواند مفصل آسیب دیده را ترمیم کند تنها راه حل درمانی تعویض مفصل است که به عملکرد بهتر شانه کمک می کند و فرد از دردهای مزمن و همیشگی رها میشود.

اما مهم است بدانید که اگر افراد با بافت مردگی یا نکروز مواجه شوند یا در پی شکستگی‌ های شدید مفصل از بین برود نیاز به تعویض این عضو خواهند داشت، البته پارگی روتاتور کاف نیز سبب التهاب و تخریب غضروف‌ ها شده و تنها راه حل برای بازگشت عملکرد شانه تعویض مفصل آن است.

عوارض احتمالی تعویض مفصل شانه

عوارض احتمالی تعویض مفصل شانه
عوارض احتمالی تعویض مفصل شانه

زمانی که آسیب دیدگی مفصل شانه به طور قطعی تایید میشود متخصصان راه حل‌ های درمانی مختلف را در پیش می‌ گیرند و در صورت عدم رسیدن به نتایج مناسب سعی دارند تا با انجام جراحی مفصل را به طور کامل تعویض نمایند.

اما این جراحی هم مانند دیگر روش‌ های درمانی ممکن است عوارض کوچک و بزرگ را در پی داشته باشد اگر جراحی به درستی انجام شود این عوارض تا حد ممکن کاهش پیدا کرده و فرد در سلامت کامل می‌ تواند به نتیجه‌ ای که از عمل انتظار می‌ رود دست یابد.

اما از شایع‌ ترین عوارضی که ممکن است در پی تعویض مفصل شانه اتفاق بیفتد عفونت یا خونریزی در اطراف مفصل است، ممکن است متخصصان ضمن تعویض مفصل به بافت‌ های مجاور آسیب وارد کرده و یا عدم استفاده از تجهیزات استریل سبب چنین رخدادی میشود هر چند که متخصصان پیش از بروز عفونت برای حفظ سلامت بیمار و دریافت نتیجه مساعد از عمل انواع دارو از جمله آنتی بیوتیک را برای بیماران تجویز خواهند کرد.

بیشتر بخوانید!  بهترین جراح آرنج

به یاد داشته باشید که دررفتگی مفصل شانه بعد از جراحی تعویض مفصل امری کاملاً شایع است، اما این اختلال زمان رخ می‌ دهد که بخش گوی مانند مفصل از کاسه خارج شود، به همین دلیل است که متخصصان تاکید زیادی بر کارکرد محدود مفصل داشته و تا بهبودی کامل باید از وضعیت بخش آسیب دیده و محل جراحی مراقبت کنید.

ممکن است بعد از انجام جراحی جهت تعویض مفصل شانه متوجه آسیب دیدگی اعصاب اطراف شانه شوید که معمولاً با بی‌ حسی دست همراه شده و عموماً تحت نظر پزشک قابل درمان است، اما نیاز است که بررسی بیشتری انجام شود تا عصب‌ های آسیب دیده ترمیم شوند.

اگر تعویض مفصل شانه تنها راه حل درمانی برای بیماران باشد متخصصان به افراد خواهند گفت که احتمال جدا شدن مفصل تعویضی از استخوان‌ ها وجود دارد اما چنین اختلالی با مراقبت بیشتر هرگز رخ نداده و حتی اگر این عارضه به وجود بیاید باز هم امکان ترمیم و اصلاح آن نیز وجود دارد.

محدودیت انجام جراحی تعویض مفصل شانه

محدودیت انجام جراحی تعویض مفصل شانه
محدودیت انجام جراحی تعویض مفصل شانه

از آنجایی که تعویض مفصل شانه یک راه حل درمانی مناسب و موثر است اما برخی از افراد بنا به دلایل متفاوت کاندیدای مناسبی برای این شیوه تخصصی نمی‌ باشند، قبل از انجام این فرایند متخصصان فاکتورهای مختلف را ارزیابی کرده تا متوجه شوند که آیا افراد از نظر جسمانی و روانی توانایی انجام چنین روشی را دارا هستند یا خیر.

مهم است بدانید که اگر افراد در نقاط مختلف بدن با عفونت مواجه باشند امکان انجام جراحی وجود نداشته مگر آنکه عفونت به طور کامل بهبود یابد که این امر مستلزم طی کردن یک دوره کامل درمانی بوده و با مصرف آنتی بیوتیک و انجام سایر روش‌ های درمانی باید عفونت بهبود یابد.

همچنین اگر پزشک تشخیص دهد که اطراف شانه با عضلات بسیار ضعیف پوشش داده میشود ممکن است ترمیم بافت آسیب دیده به کندی پیش رفته و شرایط درمان آنگونه که باید سپری نشود، این افراد با وجود ضعفی که در عضلات دارند توانایی انجام این روش تخصصی را نداشته و متخصصان نیز تعویض مفصل شانه را روش مناسبی نمی‌ دانند.

بیشتر بخوانید!  آناتومی لگن

اما برای انجام این نوع جراحی‌ ها تنها وضعیت جسمانی افراد سنجیده نمیشود بلکه مهم است افراد از نظر روانی در حد تعادل قرار گرفته و نباید حتی سابقه بیماری‌ های روانی داشته باشند.

برخی دیگر از انواع بیماری‌ ها می‌ توانند به نوعی محدودیت به شمار آمده و مانع از انجام این روش تخصصی میشوند به همین دلیل است که پزشکان فاکتورهای مهمی را بررسی کرده تا تصمیم گیری دقیقی در اینباره داشته باشند.

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه
مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه

بعد از انجام جراحی جهت تعویض مفصل شانه مراقبت‌ های مهم از طرف پزشک به بیماران ارائه میشود که با رعایت هر کدام از این نکات می‌ توانید بهترین نتیجه را از این فرایند درمانی کسب کنید.

مهم است که تا مدت زمان تعیین شده از طرف پزشک انجام هرگونه تحرک و جابجایی مفصل را به حداقل رسانده و در صورت نیاز از کمربندهای محافظ و نگهدارنده استفاده کنید.

همچنین توصیه میشود که بعد از جراحی با استفاده از کمپرس یخ از روی لباس به کمتر شدن درد و التهابات ناشی از عمل کمک کنید، افرادی که جراحی تعویض مفصل شانه را انجام داده‌ اند باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفته و در روزهای ابتدایی بعد از عمل از مایعات بیشتر و غذاهای سبک استفاده کنند.

بعد از عمل به توصیه پزشک باید فرایندهای فیزیوتراپی و توانبخشی را انجام دهید تا با تقویت عضلات و به کار افتادن مفصل شانه عملکرد طبیعی دست را تجربه نمایید.

در این دوره نحوه تکان دادن دست، خوابیدن و حتی قرار دادن آن در حالت ایستاده و نشسته نکات مهمی است که از طرف پزشک به افراد گفته خواهد شد، با رعایت نکات ساده می‌ توانید از این جراحی بهترین نتایج را به دست آورید.

آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟

برای رأی دهی روی ستاره‌ها کلیک کنید.

میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0

هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *