فهرشت مطالب
Toggleآرتروسکوپی چیست؟
پیشرفت علم باعث شده تا متخصصان و پزشکانی که در زمینه های مختلف فعالیت دارند با استفاده از روش های نوین و کم خطر از سلامت مراجعین و بیماران خود محافظت کرده و با راه های موثر می توانند هرگونه آسیب های کوچک و بزرگ را بررسی و درمان کنند.
یکی از روش های کاربردی و مورد تایید پزشکان آرتروسکوپی است، متخصصان می توانند به واسطه دریافت تصاویری کاملاً واضح از مفاصل، موقعیت و وضعیت مفصل بیمار را بررسی کرده و در صورت نیاز با ترمیم بخش های آسیب دیده سلامت مفصل را باز می گردانند.
آرتروسکوپی از آن دسته روش های درمانی است که اغلب برای جراحی ناحیه زانو و شانه استفاده میشود البته برای تسکین درد و اختلالات مربوط به لگن نیز مورد استفاده قرار گرفته و متخصصان با این کار می توانند روند درمان را با دقت ویژه ای سپری کنند.
آرتروسکوپی لگن یک جراحی نیمه تهاجمی شناخته میشود و البته طول دوره درمان بسیار محدود بوده و روند تعویض مفصل یا ترمیم آن با سرعت بسیار بالایی انجام میشود.
اگر پزشکان ضمن بررسی های تکمیلی متوجه شوند که بیماران نیازی به جراحی های وسیع مفصل در ناحیه لگن ندارند می توانند به واسطه آرتروسکوپی اقدامات درمانی و جزئی تر را انجام دهند.
کاربرد آتروسکوپی لگن
همه کسانی که با آسیب دیدگی های ناحیه لگن مواجه هستند سعی دارند به پزشکان برتر مراجعه کرده تا سایر فرایندهای ترمیمی و درمانی را با کمترین خطر و ریسک انجام دهند.
متخصصان نیز می توانند با انجام آرتروسکوپی بافت های آسیب دیده را از روی مفاصل لگن برداشته و از شدت گرفتن اختلالات مربوطه جلوگیری می کنند.
مهم است بدانید که آرتروسکوپی برای درمان آرتروزهایی که به تازگی رخ داده مفید و موثر است، همچنین اگر بخشی از غضروف یا استخوان ناحیه لگن دچار شکستگی شده باشد و به درون مفصل فرو رفته باشد پزشک می تواند به واسطه آرتروسکوپی اختلال پیش آمده را برطرف کرده و دیگر نیازی به جراحی های پیشرفته و پرتهاجم نمی باشد.
همچنین اگر بیماران دچار گیر افتادگی مفصل لگن شده باشند به طوری که راه رفتن برای آنها دردآور یا غیر ممکن باشد با انجام آرتروسکوپی می توان برای درمان چنین آسیبی اقدام کرد.
آرتروسکوپی برای تمامی کسانی که به واسطه ضربه های ورزشی دچار شکستگی، آسیب های رباطی و غضروفی میشوند کاربرد دارد البته پزشکان می توانند با این روش تخصصی آسیب های رباط صلیبی قدامی یا رباط صلیبی عقبی را برطرف نمایند.
آرتروسکوپی لگن برای چه کسانی مناسب است؟
زمانی که افراد با آسیب دیدگی های لگن مواجه میشوند روش های درمانی مختلفی پیش پای فرد قرار داده میشود که از مهمترین و البته موثرترین آنها باید به آرتروسکوپی اشاره کرد، البته این روش درمانی نیز برای همه بیماران کاربرد ندارد و اگر پزشک متوجه شود که بیماران محدودیت های مختلفی را دارا هستند تشخیص خواهند داد که آیا کاندیدای مناسب برای آرتروسکوپی لگن هستند یا خیر.
اگر به واسطه آسیب های پیش آمده پزشک متوجه شود که بیماری افراد سیر صعودی دارد احتمالاً آرتروسکوپی را گزینه مناسبی می دانند، اگر افراد در انجام فعالیت های روزانه به دلیل مشکلات لگنی محدود شوند و کیفیت زندگی فرد کاهش پیدا کند می توانند بدون درمان های جراحی و با آرتروسکوپی موارد پیش آمده را بهبود دهند.
اما اگر آسیب دیدگی مربوط به بافت های ناحیه لگن باشد و اختلالات پیش آمده به نوعی شکستگی و آسیب های رباطی باشد آرتروسکوپی نیز کاربرد دارد، متخصصان به این واسطه می توانند آرتروز لگن و هرگونه ضایعات غضروفی را در این محدوده با آرتروسکوپی تشخیص داده و درمان کنند.
گاهی اوقات افراد با درد مزمن در لگن مواجه هستند در این صورت احتیاجی به درمان های تهاجمی و جراحی نبوده و آرتروسکوپی برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی افراد کاربرد خواهد داشت.
در مواردی متخصصان از آرتروسکوپی به عنوان یک روش تشخیصی استفاده می کنند و می توانند برای بررسی دقیق وضعیت مفاصل و تشخیص مشکلاتی از جمله آسیب دیدگی رباط ها و آرتروز از این فرایند تخصصی استفاده کنند.
مزایای آرتروسکوپی لگن
همونطور که می دانید آرتروسکوپی لگن یک شیوه موثر و نوین برای درمان آسیب های لگنی است، اما مهم است که مزایای این روش درمانی را دانسته تا با آگاهی بیشتر و شناخت بالاتر برای انجام این روش اقدام نمایید.
از نظر متخصصان بیماران ضمن انجام آرتروسکوپی کمترین میزان آسیب و عارضه را متحمل میشوند زیرا برش های بسیار کوچک در سطح بدن ایجاد شده و روند بهبودی سریع تر از آنچه که تصور می کنید طی میشود.
از طرفی آرتروسکوپی کمترین میزان صدمه به رباط ها، عضلات و بافت های مجاور را دارد و می توان به نوعی این روش درمانی را بدون درد دانست.
هنگام انجام آرتروسکوپی و پس از آن احتمال بروز عفونت در بخش های ترمیمی به کمترین حد ممکن رسیده و اغلب جای زخمی باقی نمی ماند حتی اگر اسکاری از این روش تخصصی بر جای بماند با استفاده از کرم های ترمیم کننده قابل بهبود است.
از طرفی برای انجام آرتروسکوپی لگن نیازی به بستری شدن برای روزهای طولانی در بیمارستان نخواهید داشت و می توانید برای چند ساعت یا نهایتاً یک روز در مراکز درمانی حضور داشته تا آرتروسکوپی انجام پذیرد.
آمادگی قبل از آرتروسکوپی لگن
اگر برای برطرف کردن آسیب های مربوط به لگن متخصصان آرتروسکوپی را روش مناسبی بدانند نیاز است که قبل از جراحی آمادگی لازم را در این مورد داشته باشید، معمولا متخصصان آزمایشات خاصی را برای افراد در نظر گرفته تا نسبت به وضعیت جسمانی فرد آگاهی و اطلاعات کافی داشته باشند.
همچنین بیماران موظفند که تمامی داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع داده تا مبادا در حین عمل و پس از آن تداخل دارویی اتفاق بیفتد.
قبل از انجام آرتروسکوپی از مصرف الکل و دخانیات خودداری کرده تا روند بهبود را سریع تر طی کنید، در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی از جمله بهبود ناموفق یا عفونت اتفاق بیفتد.
عوارض آرتروسکوپی
تمامی متخصصانی که آرتروسکوپی را روش درمانی مناسبی می دانند در کنار مزایا و فواید این روش درمانی از عوارض آن نیز آگاه بوده و هشدارهای لازم را به مراجعین خواهند داد.
آرتروسکوپی باید با شرایط جسمانی کاملاً مساعد و در شرایط ایمن انجام شود و تنها این کار باید توسط متخصصانی انجام پذیرد که در این زمینه تجربه و مهارت کافی را دارا هستند در غیر این صورت ممکن است بیماران با خطرات و عوارض احتمالی آرتروسکوپی مواجه شوند.
سهل انگاری ضمن انجام آرتروسکوپی و کوتاهی در مراقبت های بعد از درمان احتمال بروز عفونت در محل برش را افزایش می دهد، از طرفی ممکن است افراد آسیب های عصبی را ضمن آرتروسکوپی متحمل شده که باعث بی حسی، درد و ضعف شدید در عضلات یا عصب ها میشود.
همچنین احتمال خونریزی بیش از حد در مفاصل نیز وجود دارد متخصصان نسبت به برخی از عوارض آرتروسکوپی هشدارهایی را می دهند که باید نسبت به آنها حساس تر بود.
لخته شدن خون ممکن است در داخل وریدهای عمقی پا اتفاق بیفتد و حرکت آن به سمت ریه سبب آمبولی ریه میشود.
هر کدام از این عوارض خطرات و مشکلات زیادی را در پی دارد به همین دلیل متخصصان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا در شرایطی کاملاً ایمن و با مهارت بالا آرتروسکوپی لگن را انجام دهند تا مبادا این اختلالات سلامت فرد را به خطر بیندازند.
آیا این مطلب برای شما کاربردی بود؟
برای رأی دهی روی ستارهها کلیک کنید.
میانگین رضایت کاربران: 0 / 5. تعداد رای ها: 0
هیچ رأی ثبت نشده... اولین نفر باشید!